Define
המשימה: שיפור הטרייל פלואו
הכלים המחקריים בהם עשינו שימוש הם: מחקר משתמשים, מחקר מתחרים, איסוף נתונים אשר סופקו לנו על ידי דודא וסקירת ספרות.
נקודות הכאב:
ממצאים וHMW
מוטיבציה-
55% מתוך 100% שנרשמו לוחצים על הכפתור הראשון "יצירת אתר", כלומר, 45% פרשו עוד לפני כניסתם לטרייל פלואו. מתוך נתון זה רצינו לחקור מדוע המשתמשים "נוטשים" את המערכת ומהו מקור המוטיבציה להיכנס ולהתחיל את התהליך.
כחלק ממחקר המתחרים, מצאנו כי חברות אחרות מדגישות את הניסיון החינמי, מציגות את התוכניות שניתן לרכוש, מדגישות את זה שהתהליך הוא ללא התחייבות, ללא דרישת הכנסת פרטי אשראי ועם תמיכה מלאה בתהליך. בנוסף, לפי תאוריית המוטיבציה של FOGG, מוטיבציה הינה אחד משלושה אלמנטים ההכרחיים על מנת לגרום להתנהגות להתרחש, ולעיצוב טכנולוגיות משכנעות. בנוסף, על סמך תיאוריית השכנוע של רוברט ציאלידני, ישנו עיקרון מרכזי בתהליך השכנוע המתבסס על הדדיות, כלומר, נניח כי ברצונו של המשתמש להחזיר טובה תחת ההטבה החינמית שניתנת לו במקרה זה.
לכן, חשבנו כי עלינו להעלות את רמת המוטיבציה של המשתמש בכדי להוביל אותו בסופו של דבר ללחוץ על כפתור "Create a Site" ובכך להמשיך את תהליך האונבורדינג.
פתרונות להעלאת המוטיבציה ללחיצת כפתור ה- Create a Site יכולים להיות שימוש במיקרו קופי אחר אשר מדגיש את החינמיות ביצירת אתר, לדוגמה- "Create your site for free". כמו כן, פתרונות נוספים שהועלו בסיעור המוחות של חברות הצוות, הן להציג בעמוד זה את הפיצ'רים הנוספים שלדודא יש להציע, להראות את מחירם של התכניות בכדי "להעריך" את הנסיון החינמי ולהדגיש את הנסיון החינמי.
ליווי המשתמש-
חשבנו כקבוצה "כיצד נוכל לשפר את תחושת התסכול של המשתמש הנובעת מחוסר ידע / הבנה / ניסיון במערכת?"
במחקר שביצענו מצאנו כי עקרון מרכזי שחוזר על עצמו במגוון מאמרים המתמקדים בתהליך ה'אונבורדינג', הוא ליווי המשתמש. עיקרון זה חשוב בכדי להפחית תסכול, להגביר ביטחון ולהפוך את חווית המשתמש למוצלחת ולגרום לתהליך ה'אונבורדינג' להיות יעיל עבורו. הליווי התחבר לתאוריה מעולם העצמת המשתמשים- מודל המאמן, לפיו עוזרים למשתמש להתחיל ולהתגבר על כאב מסוים או חולשה ולאחר מכן "שולחים אותו לחופשי" להתמודד עם אתגרי המערכת ולחוות חווית הצלחה. לפי מודל זה, בכדי שהליווי יהיה מיטבי, עליו לכלול מחמאות עבור המשתמש, לאחר כל שלב אותו יעבור בהצלחה כחלק מ"חגיגת" הצלחות קטנות. כמו כן, הליווי יכלול הכוונה לביצוע והשלמת משימות לפי הנחיות המערכת בהתאם למחקרים שנעשו על "איזה שלב צריך לבוא קודם". הליווי יתבטא בחלוקה ראשונית לפי רמות המשתמש- "מתחיל" ו-"מנוסה", בכדי שאלו המנוסים שמעוניינים לדלג על הליווי המעמיק ימשיכו בדרך עצמאית. ההחלטות שקיבלנו בעת הדגשת הליווי יכללו תפריט צידי המשקף למשתמש היכן נמצא בשלבי הטרייל פלואו, מה עבר ומה עתיד לעבור, על ידי סימון V על משימות.
המשימות חולקו על סמך נתונים שסופקו מצד החברה, עליהם נוטים המשתמשים ללחוץ לעתים תכופות יותר, מלמעלה למטה. בעיה נוספת שעלתה היא אי הדגשת כפתור החיפוש, בהנחה כי כפתור זה בעל חשיבות עליונה עבור המשתמש החדש. הסיבות להגדלתו נבעו מהצורך להדגיש בפני המשתמש את העובדה שיוכל לחפש כל דבר שיצטרך בקלות ובמהירות.
.
פרסונליזציה -
בעת המחקר שביצענו, על סמך פידבקים ממשתמשים שהתנסו במערכת, ישנו צורך בפרסונליזציה בתהליך השימוש שבא לידי ביטוי במספר דרכים. הראשון הינו הצורך בפנייה אישית כלפי המשתמש כבר בשלב ההרשמה.
השני הינו חוסר בהכוונה מדויקת של הטמפלייטים בהתאם למטרת השימוש, כלומר משתמשים התלוננו שיש יותר מדי טמפלייטים והם צריכים מיקוד. יתרה מזו, אחת מההיוריסטיקות של נורמן ונילסן, אף מדגישה את חשיבות המיקוד בכדי להימנע ממסיחים הכוללים מידע לא רלוונטי ולמנוע עומס קוגניטיבי. בכך, להתאים עבורם את הטמפלייטים ולמקד את בחירתם בהתאם לצרכים שהגדירו ולאפשר להם שליטה וחווית עבודה נעימה.
נקודת כאב נוספת שעלתה בשלב המחקר, מצביעה על חוסר בהתאמת המערכת למשתמש, כלומר, הדרך הנכונה לתהליך אונבורדינג נכון כוללת התאמה אישית (פרסונליזציה).
לכן, חשבנו "כיצד נוכל לשפר את החוסר בפרסונליזציה העולה בשלב הטרייל פלואו?"
כפי שהוזכר לעיל, אחד הפתרונות שהצענו בתהליך האונבורדינג הינו סיווג המשתמש לפי רמות. אנחנו סבורות כי סיווג זה מועיל לפרסונליזציה גם כן.