top of page

Design & Deliver

בשלב הקודם הגדרנו את הבעיות ולבסוף סיווגנו אותם ל-3 סוגים:

  • בעיית חוסר המוטיבציה של המשתמשים להמשיך בתהליך

  • בעיית חוסר הפרסונליזציה ב- Trial Flow

  • בעיית חוסר בליווי המשתמש 

 

חוסר המוטיבציה

מתוך מחקרו של פוג  "A Behavior Model for Persuasive Design" ניתן לראות כי מוטיבציה היא אחת משלושה אלמנטים הכרחיים על מנת לגרום להתנהגות מסוימת להתרחש. כאשר יש מוטיבציה גבוהה, טריגר, ויכולת גבוהה, גדל הסיכוי שהמשתמש יבצע את הפעולה הרצויה.

 

הפתרון שלנו למקרה זה, הוא לעודד ולחזק את המוטיבציה של המשתמש להתחיל את תהליך בניית האתר הראשון שלו ולהניע אותו לפעולות שונות והמשך מעורבות באתר.

כאשר ניסינו בעצמנו ליצור אתר בפעם הראשונה, ראינו כפתור כתום עליו כתוב "יצירת אתר" ולפי נתוני החברה, רק כ-55% ממשתמשים הנרשמים לאתר, לוחצים עליו ממשיכים לבנייה עצמה. כך שכבר בתחילה ניתן לראות אחוזי נטישה משמעותיים בשלב כה ראשוני וחינמי.

 

הפתרון שהצענו הוא שבעמוד הראשון, לאחר שלב ההרשמה, יודגש החלק שהשימוש ובניית האתר הם בחינם למשך 14 יום. כך נוכל להדגיש למשתמש שאין לו מה להפסיד, ויחזק אצלו את המוטיבציה להתחיל את השימוש.

כחלק מתהליך ה"אונבורדינג" שיצרנו, בהמשך לעבודת המחקר (בפרט "מודל המאמן" תחת העצמת משתמשים), מצאנו כי חיזוקים חיוביים מגדילים את המוטיבציה ללמידה וכאשר המשתמש יבצע את הפעולה הרצויה, יחוזק בחיזוקים חיוביים דרך הודעת "פופ אפ" אשר מברכת אותו על הצלחה במשימה. בנוסף, נתנו למשתמש את האפשרות לפרוש

מה"אונבורדינג" בכל שלב שירצה, על מנת שיחוש תחושת עצמאות ושליטה.

 Trail Flowחוסר הפרסונליזציה ב

לאורך החוויה בפלטפורמת דודא, גילינו מחסור באספקטים פרסונליים, החל מהעמוד הראשון לאחר ההרשמה .לאתר, בהמשך בעמוד הטמפלטים ולבסוף בעמוד האדיטור. הפתרון הוא שינוי והתאמת החוויה לפרסונלית יותר. מיד עם סיום ההרשמה, נברך את המשתמש בשמו לצד הזמנתו להתחיל ליצור אתר חינמי.

צילום מסך 2023-06-13 035746.png
צילום מסך 2023-06-13 035707.png

בעמוד הטמפלטים, לפני שנציג את המגוון הרחב שקיים במאגר, הוספנו הודעת "פופ אפ" אשר שואלת את המשתמש איזה סוג אתר הוא ירצה לבנות, והודעת "פופ אפ" נוספת ששואלת מהי רמת הניסיון שלו בבניית אתרים. 

ה"פופ אפ" הראשון, מאפשר לנו לסווג עבור המשתמש את הטמפלטים המתאימים ביותר עבורו, ולכן שינינו את הכותרת הראשונה שהוא יתקל בה בעמוד הטמפלטים ל-"מצאנו את הטמפלטים שהכי מתאימים בשבילך". משפט זה יתן למשתמש תחושה של חוויה חינמית מותאמת אישית ובנוסף שמישהו "עבד" בשביל לעשות זאת עבורו.
בנוסף, צמצום אפשרויות הטמפלטים יוריד את עומס קוגניטיבי מהמשתמש, ויאפשר לו לא לטבוע בעודף הטמפלטים הקיימים בפלטפורמה.

צילום מסך 2023-06-13 035642.png
WhatsApp Image 2023-07-25 at 17.58.50.jpeg

חוסר בפרסונליזציה 
קיים מחסור באספקטים פרסונליים לאורך כל החוויה בפלטפורמה, החל מעמוד הראשון, עמוד הטמפלטים וגם בעמוד האדיטור.

הגדרת הפתרון - להפוך את החוויה לפרסונלית ויותר מותאמת אישית למשתמש. 
עמוד שלאחר ההרשמה - נברך את המשתמש בשמו לשלום ונזמין אותו ליצור את האתר שלו.
 

עמוד הטמפלטים - לפני שנציג את המגוון הרחב של הטמפלטים הקיימים, יופיע "פופ אפ" ששואל את המשתמש איזה אתר הוא רוצה לבנות, ו"פופ אפ" נוסף ששואל אותו את רמת הניסיון שיש לו בבניית אתרים. 

ה"פופ אפ" הראשון יאפשר לנו לסווג עבור המשתמש את הטמפלטים שהכי מתאימים עבורו, ואף הכותרת הראשונה שהוא יתקל בה בעמוד הטמפלטים תהיה "מצאנו את הטמפלטים שהכי מתאימים בשבילך". דבר זה יתן למשתמש תחושה שנותנים לו חוויה חינמית מותאמת אישית ושעבדו בשבילו. בנוסף צמצום אפשרויות הטמפלטים יוריד את העומס הקוגניטיבי ויאפשר למשתמש לא לטבוע בעודף הטמפלטים.

יתרונות -
המשתמש יראה שהמערכת עובדת בשבילו ומלווה אותו לאורך כל הדרך, דבר אשר יתן לו תחושת מחויבות, עקביות ויד לוחצת יד. פעולה פשוטה זו יכולה לגרום למשתמש להנות מהחוויה ואף לרצות להתחייב למנוי בתשלום. 

חסרונות

ידוע כי בכל שלב קיימת סכנת פרישה של המשתמש, ולכן הוספת שלב נוסף יכולה לגרום למשתמש לפרוש באמצע התהליך.

הפופ אפ השני, נועד על מנת לסווג את המשתמש לפי רמת ניסיון בבניית אתרים. משתמש חסר ניסיון ילווה לאורך הדרך באונבורדינג, שידריך וילווה את המשתמש בשלבים הראשונים של התאמת האתר עבורו.

עבור משתמשים בעלי ניסיון, תהיה אופציה לצפות בסרטון קצר המסביר על הפעולות האפשריות שניתן לבצע בפלטפורמה.

צילום מסך 2023-06-13 035718.png

בעיה 3- חוסר בליווי המשתמש לאורך המסע שלו במערכת ובבניית האתר: 

בעת חשיבה על פתרון לבעיה זו, התבססנו על תורת השכנוע של רוברט ציאלידני- המבוססת על מספר עקרונות מנחים: הדדיות ומחויבות ועקביות.

בנוסף, התבססנו על ההיוריסטיקה של נורמן ונילסן- נראות של מצב המערכת.

לפי עיקרון זה, העיצוב צריך תמיד לעדכן את המשתמשים על המתרחש, באמצעות משוב מתאים תוך פרק זמן סביר.

הפתרון שהגענו אליו הוא אונבורדינג אישי המלווה את המשתמש לאורך כל בניית האתר: 

בהתאם להנחיות, החלטנו שתהליך האונבורדינג יכלול:

  •  תפריט צידי- המשקף למשתמש באיזה שלב הוא נמצא כעת וכמה משימות נשארו לו, כאשר כל משימה שסיים תסומן בסימן V. בנוסף, יופיע בחלק העליון Progress Bar, אשר מציין באיזה שלב המשתמש נמצא וכמה שלבים נוספים יצטרך לעבור.

  • עידוד המשתמש- בכל משימה שהמשתמש ישלים, יופיע "פופ אפ" אשר מברך אותו ב"כל הכבוד, עבודה טובה", ובכך יעודד אותו להמשיך למשימה הבאה.

  • פרישה- באפשרות המשתמש לפרוש בכל שלב משלב האונבורדינג ולחזור בחזרה לאותה הנקודה.

  • כפתור החיפוש- כמשתמשות חדשות במערכת, מצאנו כי כפתור זה חיוני עבור משתמשים חדשים, ולכן בחרנו שכפתור החיפוש יודגש ויוגדל, על מנת לתפוס את עיני המשתמש. בנוסף הוספנו משפט שיכווין ויעודד את המשתמש להשתמש בכפתור ובו כתבנו "ניתן לחפש כל דבר".

  • שלבי האונבורדינג יוגדרו לפי סדר הכפתורים הכי לחיצים של משתמשים חדשים, מידע אשר קיבלנו מנתוני החברה.

צילום מסך 2023-06-13 035726.png
צילום מסך 2023-06-13 035733.png
צילום מסך 2023-06-13 035752.png

פתרונות שהחלטנו לא להוציא לפועל:

כפתור Publish- 

 מתוך נקודת המוצא כי כפתור זה בולט מאוד לעין ומניע לפעולה שלא תמיד תהיה רצויה, ואף לחיצה עליו עלולה להביא את המשתמש לבצע טעות של פרסום האתר לפני הזמן. לבסוף הוחלט להשאיר את הכפתור כפי שהוא, כיוון שפעולת הפרסום היא הפעולה האחרונה בתהליך בניית האתר. בנוסף בעת הצורך, ניתן לבטל את פרסום האתר על ידי לחיצה על כפתור ביטול הפרסום.

צ'אט בוקס- תחילה חשבנו להוסיף פונקציה של צ'אט בוקס הישמש כ"עוזר אישי" למשתמש, אשר באמצעותו יהיה ניתן לקבל עזרה. לאחר מחשבה וניסיונות, הבנו כי דבר זה עלול לעכב את המשתמש ולבזבז לו זמן מיותר, ומטרתנו היא  שיקבל עזרה במהירות האפשרית ובהכוונה נוחה ונעימה.

 

bottom of page