top of page

Discovery

את פרוייקט ההתמחות שלנו ביצענו בחברת דודא המספקת פלטפורמה לבניית אתרים. הלקוחות המרכזיים של החברה הינם סוכנויות הבונות אתרים עבור קהל לקוחותיהן.

במהלך המחקר שלנו בדקנו את הפיצ'רים העיקריים של המערכת, מאפיינים של המשתמשים המרכזיים ואת היוזר פלואומשימתנו הייתה לשפר את הטרייל פלואו, בטענה מצד החברה, כי ישנם מספר כשלים בתהליך זה.

לאחר שימוש ראשוני של חברות הקבוצה בפלטפורמה, עוד לפני תהליך המחקר, העלינו מספר השערות לכשלים אלו. ראשית, חוסר מוטיבציה ונשירה מוקדמת עוד לפני שמתחילים את תהליך הטרייל פלואו עצמו.
שנית, חוסר בפרסונליזציה וחוסר בליווי אישי בתהליך. 

ניגשנו למשימה ללא ידע קודם בכל הנוגע לפלטפורמה של דודא, דבר שנתן לנו את ההזדמנות לחקור את המערכת דרך עיניו של המשתמש החדש (קהל היעד המשתמש בטרייל פלואו). ביצענו מחקר אקספלורטורי ולמדנו כל מה שאפשר על הפלטפורמה. במחקר זה רצינו למצוא ולהגדיר את הבעיה מתוך ההבנה כי כשהבעיות מוגדרות היטב, יותר קל למצוא פתרון. לאחר מכן ביצענו סקירת ספרות, תחילה חיפשנו ידע קיים בנושא. התבססנו על מחקרים קודמים, ביקורות של משתמשים אודות חווית השימוש שלהם בפלטפורמה ומתוך המידע הנ״ל הפקנו תובנות, מיקדנו בעיות ומצאנו פערים בצרכים של המשתמש עליהם לא היה מענה.

אחת מהתאוריות עליהן התבססנו הינה תיאוריית המוטיבציה של פוג. תיאוריה זו מדברת על מוטיבציה כאלמנט הכרחי על מנת לגרום לשינוי ההתנהגות להתרחש. המודל מקשר בין ארבעה דברים: מוטיבציה, יכולת, טריגר והתנהגות. כאשר יש מוטיבציה גבוהה וקיימת נכונות/ יכולת -  הסיכוי שהמשתמש יבצע את הפעולה הנדרשת/ הרצויה גבוה יותר.

בנוסף התבססנו על 10 ההיוריסטיקות של נורמן ונילסן ובפרט על שיקוף סטטוס המערכת. היוריסטיקה זו משמעותה כי דרך העיצוב ובדגש על דרך הפידבק, על המשתמש לדעת את מיקומו ביחס לשלבים שהתרחשו ושהולכים להתרחש.

 

תאוריה נוספת בה התמקדנו היא תאוריית השכנוע של רוברט ציאלידני.

העקרונות המרכזיים בתיאורייה זו הם: 

הדדיות- אם אדם מרגיש שעשו לו טובה, ירצה להחזיר טובה תחתיה. 

מחויבות ועקביות- אנשים נוטים לחשוב שהתנהגותם עקבית עם אמונותיהם ולכן ברגע שנוקטים עמדה לגבי דבר כלשהו, מרגישים צורך להתמיד בנקודת המבט הזו על מנת שתיראה אמינה ועקבית. 

כמו כן, התבססנו על מאמרים שנוגעים בתהליך מיקוד האונבורדינג והתאמתו לקונבנציות קיימות. מאמרים אלו מפרטים על מה הם כל השלבים החשובים בעת בניית תהליך אונבורדינג נכון ואף מתבססים על עקרונות UX בעצמם.

מתוך עולם העצמת משתמשים, ביססנו את הממצאים שלנו על מודל המאמן. מודל שברצונו להעצים את המשתמש דרך למידה מסודרת שבסופה המשתמש יכול לא להיות תלוי בטכנולוגיה כלל. השיטות והכלים לעשות זאת מתבטאים דרך מחמאות, פירוק משימות מורכבות לתתי משימות פשוטות והצבת יעדים. 

bottom of page